Pro rodiče dětí s autismem

By | 20 listopadu, 2010

Podpůrná skupina

pro rodiče dětí s autismem

únor 2011 – červen 2011

zaměření skupiny:

Skupina je určena rodičům dětí s autismem a jejím smyslem je mimo jiné umožnit setkání lidí s podobnou životní zkušeností.
Skupina by měla poskytnout prostor a příležitost pro sdílení potřebných informací a vzájemné podpory.

Smyslem skupiny by mělo být mimo jiné i podpoření Vaší jistoty v tom, že právě Vy jste „nejlepším rodičem pro své dítě“. Skupina se tedy především bude věnovat rodičům. Nebudeme se příliš zaměřovat na konkrétní terapeutické či speciálně pedagogické směry a postupy práce s dětmi, ale spíše na obecné principy vývoje dítěte, rodiny apod.

Během jednotlivých setkání se budeme věnovat např. tomu, jak přistupovat k výchově dětí s autismem, ale i k výchově jejich sourozenců, otevřeme i témata, jak nakládat s pocity únavy a vyčerpání či nejistoty. Vzhledem k dotazům, s kterými se na mne občas někteří z Vás obracejí, též navrhuji, že některá setkání budeme věnovat i Vaší vzájemné výměně praktických zkušeností a informací o tom, kteří lékaři, fyzioterapeuté apod.
jsou schopni pracovat s dětmi s autismem či v které restauraci či sportovním zařízení jsou na návštěvu rodin se specifickými potřebami připraveni atd.

vedoucí skupiny:

Mgr. Zuzana Masopustová – psycholožka (Centrum pro rodinu a sociální péči; Institut výzkumu dětí, mládeže a rodiny Fakulty sociálních studií MU)

účast ve skupině:

Skupina je koncipována jako tzv. uzavřená, to znamená, že všichni účastníci (maximální kapacita skupiny je 10 osob) by měli absolvovat všech 10 setkání,
nikdo nový by do skupiny neměl v průběhu setkávání přibýt.

místo konání:

Centrum pro rodinu a sociální péči

Josefská 1, Brno 602 00

čas konání:

středa 18:00 – 21:00 (čas může být ještě po společné domluvě mírně pozměněn)

termíny setkání:

16. února, 2. března, 16. března, 30. března, 13. dubna, 27. dubna, 11. května, 25. května, 8. června, 22. června

 

V případě, že Vás tato nabídka oslovila a myslíte si, že Vám časové možnosti dovolí rezervovat si středeční večery pro společná setkávání, zašlete mi co nejdříve e-mail se základními informacemi o sobě (e-mail, telefon, stáří dítěte) na adresu:
zuzana.masopustova@gmail.com

 

zp8497586rq
zp8497586rq