Splněné přání

By | 23 srpna, 2013

Projekt našeho Občanského sdružení

ŽIVOTEM BEZ LIMITU

Cílem byl ozdravně rehabilitační pobyt u moře pro děti z kalendáře.
Cesta do Martinsicura v Itálii byla dlouhá, do cíle jsme dorazili kolem poledne. Samozřejmě první co děti zajímalo bylo moře. Někteří viděli velkou vodu poprvé. Z dětí rázem opadla únava, vyhrnuly si nohavice a honem do příjemně teplé vody. Další dny střídaly výlety, zmrzliny, pizza, trhy, kde si chtěly koupit snad všechno 🙂 a samozřejmě koupání v moři.
Nechodící děti si lebedily na písku v mělké vodě, dál od břehu už musely mít doprovod. S ostatními kamarády si hrály jakoby žádný hendikep nebyl. Voda je nadnášela a skvělí asistenti jim dávali jistotu. Plavaly, potápěly se, hledaly mušličky, na břehu stavěly hrady a zahrabávaly se do písku. Jeden večer měly asistenti s dětmi svůj program. Zvládli pěveckou soutěž, melounovou válku i pohádku. Ubytování bylo bezbariérové a bezchybné! Domů se nám nikomu nechtělo.
V červenci se dvěma našim maminkám narodilo miminko, Rubénkovi sestřička Valérie a Radimkovi bratříček Ríša. Protože by červencový turnus nemohly tyto rodiny jet, rozdělili jsme pobyt do dvou turnusů. V květnu – Chotvatsko a červenci – Itálie.
Velmi děkujeme za vaši přízeň. Díky vaší pomoci se podařilo udělat děti šťastnými. Na týden téměř zapomněli na svoje problémy, odpočinuli si jak děti tak i jejich rodiče kteří načerpali nové síly na náročnou péči o své děti.
Ještě jednou DĚKUJEME !

 

Chorvatsko (124 obrázků)

Itálie (130 obrázků)

Itálie očima asstentů (91 obrázků)

 

chorvatsko_zbl-095

chorvatsko_zbl-082

chorvatsko_zbl-037

rom_6950

chorvatsko_zbl-005

delikomat_nr_podekovani-003

chorvatsko_zbl-024

Napsat komentář