tábor 24

By | 18 května, 2014

 

Nápad vyzkoušet jednodenní tábor vznikl chvíli poté, co v centru Bosa vypsali letní příměstské tábory. Ty jsou fajn ale jsou až v červenci, srpnu. Příměstské tábory řeší problém kam s dětmi v čase kdy rodiče musí do práce.
Tábor 24 má být trochu jiný. Vznikl z důvodu dopřát rodičům čas jeden na druhého, zajít na společnou večeři, navštívit zapomenutá místa, či kulturní zážitek který je pro děti příliš dospělácký. Užít si třeba procházku a nemuset odpovídat na tisíc otázek a být stále ve střehu. Děti jsou krásné, o tom žádná :-), plné energie. Ale i my dospělí občas potřebujeme dobít baterky a zhluboka nadechnout se. Pověnovat pozornost partnerovi, což někteří z vás jistě umějí. A je to fajn, protože děti kopírují a co se naučí od rodičů, to si podvědomě přenesou do svých budoucích vztahů. A nám se ten vklad snad na stará kolena vrátí :-).

Tábor 24 je víc než hlídání dětí.
Jednodenní tábor je určen pro děti 6 až 12 let. Vždy je tématicky nastaven na knihu, která je po celou dobu tábora provází.  Dětem začíná program v sobotu dopoledne v 10.00 hodin. Společně se seznámí a den zahájí četbou z knížky. Oběd je buďto v Hostinci u Čoupků, nebo jej připraví lektoři spolu s dětmi, záleží na okolnostech.  Následuje polední klid, při kterém je čtení. Odpoledne jdou ven, dle počasí delší vycházka, hrají společenské hry, soutěže, tvořivé práce. Naučí se jednu lidovou píseň. V odpoledních hodinách je svačinka. Večeři si připravují děti samy s lektory. Po setmění je v centru bojová stezka, rozdělená dle věku dětí. Před usnutím večerní čtení.  Tábor končí nedělní snídaní, děti odchází domů v 10.00 hodin.
B
Tábor probíhá v Klubovně ( horní místnost směrem do ulice). V patře je i kuchyňka a toalety. V centru jsou k dispozici polštářky s kuličkovou výplní, šest lůžek, pěnové podložky 2cm vysoké. Klubovna je přístupná výtahem, přední část budovy je bezbariérová. Tábor 24 je každý třetí týden.
B
Garantem tábora je Sportovní školička U Mikyho a správce centra Markéta Langerová.
B
čtení z knihy LOĎ DUCHŮ, autor: Thomas Brezina
( Špagety jsme vařili na indukčním vařiči, opravdu ďábelský stroj!!! )

Napsat komentář