Kalendář 2013

By | 21 dubna, 2012

Komentář ke kalendáři 2013

Asi před půl rokem vznikl nápad, postavit naše děti do úplně jiného světa. Světa, kde jsme spokojení. Tuto myšlenku jsme se rozhodli vyjádřit pomocí fotografie. Je to jedna z možností, jak zachytit okamžik. Nálada, která panuje při fotografování je neopakovatelná, prožíváme něco, co si nikdo na světě nemůže koupit. Děti se dostávají do situace kdy se jim plní nesplnitelný sen. Pro přirovnání: Pro nás dospělé je to jako kdyby jste vystoupili z okna a zůstali stát.

V den kdy probíhá samotné focení si nic neuvědomujete. Je to spousta organizace, práce, aby všechno klaplo. Vše musí být dopředu< nachystané, fotíme děti, děláme to pro děti, TY si to musí ten den užít! Tím, co jim nabídneme, vykouzlíme v jejich očích něco nádherného -ryzí radost. Někdo si může říct „jsou to přece děti, nezkažené bytosti, je normální že se smějí“. Jenže ne každý má od narození na růžích ustláno, některé děti si zkusily a zkouší víc, než kdekteří dospělí. Na otázku proč to tak je, je milion drobných odpovědí. Přes veškerá zdůvodnění si myslím, že je to nespravedlivé.

Kalendář vzniká ve spolupráci s fotografem Patrikem Uhlířem, za podpory Brněnské televize. Patronem je Karel Abraham. Jelikož fotíme v exteriérech, je realizace projektu dost náročná. Doufejme že vše vyjde a my vám budeme moci na podzim představit Kalendář 2013.

Přeji našim malým hrdinům krásné zážitky a všem kteří nám pomáhají patří velký DÍK!

Markéta

zp8497586rq