Víkend pro rodiny 26.1.- 27.1.

By | 31 ledna, 2013

V sobotu po jedné hodině jsme se sešli v nově zrekonstruovaném volnočasovém centru BOSA v Brně Bosonohách.

Ve dvě hodiny začala v podkrovním ateliéru přednáška na téma Alternativní komunikace. Sešlo se nás dvacet, což bylo tak akorát. Nejdříve nás pan přednášející Jiří Menšík z PETIT Olomouc zasvětil do problematiky AAK. Postupně jsme se během dvou hodin dostali k moderním komunikačním pomůckám včetně tabletů. Na přednášku plynule navázala diskuze do které se konstruktivně zapojili i naši další hosté. Profesorka informatiky VÚB Ostrava, logopedka, dětská lékařka, speciální pedagožka a odborník na IT. Rodiče tak měli možnost získat spoustu informací ze všech stran.
Během přednášky o naše děti pečovalo osm asistentů.
Každé dítko dostalo pití, malý dárek, svačinku a jmenovku. Aktivity pro děti byly rozdělené do dvou místností. Pro ty větší byl v prostorném sále připravený Kinect pro handicap. Pro menší hrátky na míru v horní klubovně. O všech osmnáct dětí bylo vzorně postaráno. Děkujeme!

Kolem sedmé hodiny jsme uvařili všemi milované špagety. Pomocníci se věnovali dětem až do konce dne. Na noc nás zůstávalo dvanáct. Neděle byla pohodová. Dopoledne si šikovné děti malovaly na skleněné tabulky a skleničky. Po obědě dobrá káva. V poklidu jsme vše dali do původního pořádku a kolem třetí hodiny se rozjeli do svých domovů.
Náš první Relaxačně-vzdělávací víkendový pobyt pro rodiny se vydařil.
Děkujeme všem za účast
a těšíme se na další pobyt 16. – 17. března, tentokrát Skupinová muzikoterapie s africkými bubny.

Dobrý den,
děkuji za možnost vystoupit před tak vnímavým a pozorným publikem.
Na další spolupráci se těší
Jiří Menšík, PETIT

[nggallery id=71]

Napsat komentář