Děti malují dětem -SOS dětské vesničky

By | 1 dubna, 2014

V sobotu 29.3. 2014 jsme přijali pozvání na prodejní výstavu s názvem Děti malují dětem, kterou pořádala společnost Kaufland na oslavu 10. výročí otevření SOS dětské vesničky v Brně-Medlánkách.

Výstava proběhla v krásně industriálních prostorách Wanieck gallery.Obrázky na výstavu nakreslily děti nejen z medlánecké vesničky, ale také jejich spolužáci ze ZŠ Hudcova v Brně, kamarádi z SOS vesničky ve Chvalčově na Kroměřížsku a děti ze zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc SOS Sluníčko v Karlových Varech. Z dvouset padesáti vystavených obrázků si jich hosté odnesli sto čytřicet sedm, tedy více než polovinu. Výtěžek z prodeje ve výši 103.400 Kč využije SOS Sdružení SOS dětských vesniček na rozvoj nových programů v oblasti preventivní péče o rodiny ohrožené odebráním dítěte.

Odpolednem skvěle provázela herečka Anna Polívková. Pan Michael Šperl, ze společnosti Kaufland, která je o generálním partnerem Sdružení SOS dětských vesniček, poté slavnostně předal do rukou Radany Koppové, manažerky fundraisingu Sdružení SOS dětských vesniček, šek na 3.600.000 Kč. Tuto částku věnuje společnost Kaufland na rozvoj preventivních programů pro rodiny ohrožené odebráním dětí ve Zlínském a Jihomoravském kraji a na opravu Domu na půl cesty SOS Kormidlo v Brně.

(Použity informace z tiskové zprávy SOS dětské vesničky)
 

Napsat komentář